Een evenement organiseren in tijden van Covid-19 is een uitdaging maar zeker niet onmogelijk.

Middels onze regels zijn wij ervan overtuigd dat wij alles in het werk hebben gesteld om een veilig evenement te kunnen organiseren. Echter zal dit systeem alleen kunnen werken als wij ook kunnen rekenen op uw volledige medewerking. 

Op deze pagina vertellen wij u graag welke maatregelen wij treffen om de verspreiding van het virus tijdens ons evenement zoveel mogelijk tegen te gaan. 

Indien u klachten heeft zoals verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten, Indien u klachten heeft zoals verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak op de dag van het evenement dan mag u niet naar het evenement komen. 

U wordt te allen tijde verplicht om (buiten leden van uw gezin/huishouden) 1,5 meter aftand te bewaren. 

Het evenement is in de buitenlucht, er is geen Coronacheckapp controle. 

Alle standhouders zijn verplicht zich aan de regels van het corona protocol te houden. Deze regels zijn samengevat in een standhouders verklaring. 
Iedere standhouder dient een getekende versie van de standhouders verklaring bij ons in te leveren. De standhouders verklaring kunt u hier vinden. 

Alle marktkramen worden geplaatst met een aanzienlijke ruimte ertussen zodat u voldoende afstand kunt houden.

Kramen worden alleen aan elkaar geplaatst als de inschrijving uit 1 huishouden bestaat of als 1 deelnemer 2 of meerdere kramen wenst voor zichzelf.

Op een kraam (kramen) mag men plaatsnemen met leden van het eigen huishouden/bubbel.

Het lange stuk is gereserveerd voor weekendkramen. Men kan deze alleen reserveren als men een heel weekend wilt deelnemen. Iedereen heeft op dit stuk 2 dagen dezelfde plek. 

Op het plein voor Escher zullen geen kramen geplaatst worden om hier een ruim terras te plaatsen.  

Op het korte stuk t.h.v. de voormalige Amerikaanse Ambassade is het mogelijk om een zaterdag of alleen een zondag plaats te reserveren. 

Op het korte middenstuk kunnen alleen zaterdagplaatsen gereserveerd worden. 

De demonstratiekramen zullen vervallen om samenscholing te voorkomen

Er worden alleen 4 meter marktkramen geplaatst. De inloopkramen komen vanwege de veiligheid te vervallen 

De verantwoording voor het indelen ligt dit jaar in handen van Marktland Evenementen. Dit om zoveel mogelijk mensen twee dagen op dezelfde plek te plaatsen. 
De veilige situatie van het algemene belang gaat boven persoonlijke voorkeuren van standhouders.

Er mogen geen spullen tussen, naast of vóór de kramen geplaatst worden. De doorgangen tussen de kramen dienen vrij te blijven om een veilige doorgang te bieden aan standhouders. In overleg is extra grondruimte naast uw kraam te huren. 

Er zal een verplichte looproute worden aangeduid middels hekken en linten. Eventueel kunnen deze looproutes bij drukte afgesloten worden.
Bij de hekken, in het midden van het pad, mogen dit jaar ook geen spullen geplaatst worden. 

Standhouders worden verplicht om voor zichzelf en mogelijke klanten desinfecteergel mee te nemen. Dit punt is verplicht en Marktland controleert hierop. 
Tevens zullen op algemene punten desinfectie zuilen staan. 

Standhouders zijn verplicht schoonmaakmiddelen mee te nemen om, indien nodig, objecten in de kraam schoon te maken. Richtlijn van het RIVM is in deze 2x per dagdeel voor objecten die in aanraking komen met handen.

Er mogen maximaal 4 klanten aan een kraam staan en hier houd de standhouder toezicht op. Ook klanten moeten, buiten een huishouden, 1,5 meter afstand houden. Indien nodig spreekt de standhouder zijn klanten hierop aan. (Maximaal 2 klanten als dit klanten betreffen uit verschillende huishoudens, maximaal 4 klanten als dit per huishouden 2 personen zijn. Tussen de klanten moet er voor de kraam 1,5 meter afstand zijn)

Indien er klanten direct aan het tafelblad van de kraam staan stapt de standhouder zelf 30 cm naar achteren. Een tafelblad van een kraam heeft een diepte van 1,2 meter

Afrekenen doen we zoveel mogelijk contactloos middels pin of tikkie. Indien er toch met contant geld moet worden afgerekend dan neemt de standhouder hiervoor een bakje of bordje mee. Het pinapparaat wordt regelmatig schoongemaakt, minimaal 2x per dagdeel. 

Bij de toiletten en het terras zal een 1,5 meter wachtrij gemaakt worden.

Indien er een coronageval wordt gemeld na de markt worden de standhouders en bezoekers die zich ingeschreven hebben hierover geïnformeerd. 
Voor de bezoekers bestaat de mogelijkheid om zich te laten registreren zodat zij over een coronageval kunnen worden geïnformeerd. Registeren kan bij de centrale informatiestand op het middenplein. Uw gegevens worden niet voor commerciele doeleinden gebruikt en worden na 1 maand vernietigd. 

Mocht u zich tijdens het evenement niet houden aan de regels dan bent u zich ervan bewust dat Marktland Evenementen alles in het werk heeft gesteld om mij een corona veilige plaats aan te bieden. Mocht u door een BOA of de Politie een boete opgelegd krijgen dan is deze geheel voor uw rekening.